31 oktober 2003
Onze vaste oefenavond; Manouk is weer terug uit Israël maar nu was Erik weer op vakantie. Maar geen nood want Harold van de band Hanx heeft in zijn plaats de bas geroerd, waarvoor bijzondere dank! Het was natuurlijk even zoeken -vooral bij de eigen nummers- maar de avond was zeer bevredigend en we hebben weer menig maal enkele speakers overstuurd. :-) Ook is Michelle even langsgewipt en hebben we wat kunnen bijpraten. Oh ja, én we hebben een demo'tje gestuurd om geselecteerd te worden voor de Kleine Prijs van Amersfoort, die in december zal plaatsvinden.

10 oktober 2003
Onze vaste oefenavond; Vanavond weer ouderwets heerlijk gespeeld. Eigenlijk was het de bedoeling om wat opnamen te maken maar dat kon -in verband met de ontbrekende geluidsman- niet doorgaan. We hebben de avond dus maar gevuld met het vaste repertoire en een beginnetje gemaakt voor een nieuw nummer. Ja, binnenkort komt er dus wéér een nieuw nummer bij en dat zal daarmee het eerste nummer van Eraser zijn met een originele, eigen zanglijn van Manouk. Ze zal overigens voldoende tijd hebben om die uit te vogelen want ze zit de aankomende twee weken in Israël en dat is dan ook de reden dat we volgende week niet oefenen...

1 oktober 2003
Het vertrek van Michelle, haar vervanging en de wijziging van de website is reden geweest voor een korte radiostilte. Michelle heeft inmiddels onderkomen gevonden bij een andere band en wij wensen haar daar alle goeds toe met bijzondere dank voor de jaren dat zij bij ERASER heeft gezongen. En jullie hebben het natuurlijk aan de gewijzigde plaatsjes (e.d.) wel gezien: haar plaats is ingenomen door Manouk van de Woestijne. Binnenkort worden dus weer nieuwe demo's opgenomen en uiteraard op deze website geplaatst. En verder zullen wij ook buiten deze website en de Popschool met Manouk gauw van ons laten horen (en hoe!).

12 augustus 2003
De demo-CD is klaar (Richard, thanx!!!) en is via hem op te vragen óf per nummer middels de pagina Repertoire te downloaden. Let op, het gaat nu niet meer om fragmenten maar om de volledige nummers!

6 augustus 2003
Zomaar een oefenavond; De Popschool is gesloten maar de behoefte te groot; de vakantieperiode is gewoonweg té lang. En hoewel het de tweede dag van de hittegolf zou zijn was Richard op het onzalige idee gekomen zijn neef Jeroen te vragen of we tóch een avondje zouden kunnen spelen. De afwezigheid van Michelle zou daarbij goed worden gemaakt door het invallen van Manouk van de Woestijne, zangeres van de band Hanx. Hoe kan een stem verwonden? Hoe een mineur verblijden? Hoe een blik omarmen? De verstikkende hitte werd af en toe verdrongen door een koude rilling. Wordt vervolgd; Manouk komt 15 augustus weer.

12 juni 2003
***NEWSFLASH***
Aanstaande zondag zal ERASER tweemaal optreden tijdens de seizoenafsluiting van het project CultureHeat in de wijk Kruiskamp-Koppel te Amersfoort. Zie agenda voor details.

6 juni 2003
Onze vaste oefenavond; De hitte is nog steeds niet weggetrokken dus de oefensessie was een regelrechte uitputtingsslag...

30 mei 2003
Onze vaste oefenavond; Gruwel, wát een hitte! Ook gastzangers Frank uit Zwolle en Jacob uit Nijkerk viel het zwaar.

23 mei 2003
Onze vaste oefenavond; Een oefenavond als vanouds met eerst JW uit Zeist en daarna Bob uit Almere als gastzangers.

18 mei 2003
Vandaag is jullie webmaster voor de tweede keer vader geworden, ditmaal van een kerngezonder dochter; Norah Trijntje!

16 mei 2003
Onze vaste oefenavond; Weer helemaal compleet dus het was weer een echt ouderwets gezellige avond waarin de spanningen van een verhuizing (Erik), een verbouwing (Richard) en een hoogzwangere vrouw (John) even lekker konden worden weggespeeld.

9 mei 2003
Onze vaste oefenavond; Dankzij de morele steun van Rosdom weer een avond lekker gespeeld.

2 mei 2003
Onze vast oefenavond; Twee weken niet spelen is niet goed voor ons. Onverwerkte frustraties en opgekropte emoties -die normaliter minimaal wekelijks op de oefenavond worden weggewerkt- kwamen vanavond na twee weken in vol volume naar boven. Gelukkig zijn de versterkers in de Popschool begrensd en was Erik van Houten van de band Haker weer op bezoek anders waren we nóóit meer gestopt...

11 april 2003
Onze vaste oefenavond; Weer lekker gespeeld in het bijzijn van geluidsman Danny en ook Erik van Houten van de band Haker. Voor de demoCD heeft Erik inmiddels zijn partijtjes ingebast dus de CD zal niet lang op zich laten wachten.

4 april 2003
Onze vaste oefenavond; We hebben besloten om -in eigen beheer- een demoCD op te nemen met vier eigen nummers en een cover. Deze avond zijn alvast een aantal drumtracks van Emiel opgenomen en in de loop van aankomende weken zullen de anderen hun partijen bij Richard op zolder komen inspelen.

28 maart 2003
Onze vaste oefenavond; Beter uitgerust, zonder rugpijn én met nieuwe snaren op de bas ging het vanavond bijzonder lekker. "Cover Your Hair And Your Eyes" is nu al bijna klaar maar het nieuwe nummer "I Want You" begrijpen we nog niet zo goed. Het moet een supereenvoudig nummer worden maar coupletjes met ongelijke aantallen regels, onduidelijke maatvoering en vier akkoorden in een inconsistente zetting brengen ons nog steeds op een dwaalspoor...

21 maart 2003
Onze vaste oefenavond; Na een weekje niet te hebben gespeeld was het weer een verademing samen voor wat geluidsoverlast te zorgen. Naast het standaard repertoire hebben we verder gewerkt aan het nieuwe nummer "Cover Your Hair And Your Eyes" en aan de eerste noten van het nieuwe nummer "I Want You".

11 maart 2003
De pagina Teksten verder aangevuld.

10 maart 2003
Eindelijk is het dan zover, een wereldburger en een fan erbij! Emiel en Orély Topee hebben een kerngezonde zoon gekregen, Kane Elvis. Moeder, zoon én vader maken het goed. VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

7 maart 2003
Onze vaste oefenavond; Emiel kon er vanavond niet bij zijn in verband met zijn hoogzwangere Orély en om zijn gemis enigszins goed te maken waren Rosdom én Erik van de band Haker nodig. De eerste stond garant voor harde klappen en gebroken stokken, de tweede voor gevoelige tonen en gebroken harten. De geluidsinstallatie van de Popschool kan echter zóveel moois blijkbaar niet aan...

28 februari 2003
Onze vaste oefenavond; we waren weer helemaal compleet en de opzet van het nieuwe nummer "Cover Your Hair And Your Eyes" (zie ook pagina Teksten) is verder uitgewerkt.

21 februari 2003
Onze vaste oefenavond; Michelle was grieperig er kon er dus niet bij zijn. Daarom hebben we met z'n vieren wat aan de technische aspecten van enkele nummers gewerkt en een opzetje voor (weer) een nieuw nummer. Ook hebben we geleerd dat John nooit vocaal hoorbaar zal mogen zijn, zéker niet in bijzijn van publiek...

14 februari 2003
Onze vaste oefenavond; eindelijk weer eens een avondje zonder al het geneuzel dat bij het maken van opnames maken hoort. Gewoon onszelf weer ouderwets lekker "los" gespeeld, op ons eigen volume(!).

9 februari 2003
Batterijen microfoons, een mengtafel, bergen kabels, een laptop, exotische adaptertjes, een MiniDisk-recorder en alle overige hoogstaande electronische apparatuur ten spijt: de akoestische beperkingen van onze oefenruimte blijken toch te groot voor een mooie opname. De opnames van afgelopen vrijdag zijn nog steeds niét goed genoeg. We gaan dus eerdaags instrument-voor-instrument opnames maken in de hobby-studio op Richard's zolder.

7 februari 2003
Onze vaste oefenavond; de opnames van vorige week kwamen aardig in de buurt dus Danny heeft het deze oefenavond nog een keer geprobeerd. We zijn erg benieuwd.

31 januari 2003
Onze vaste oefenavond; samen met geluidsman Danny (foto volgt) geprobeerd een redelijke opname te maken hoewel de akoestische tekortkomingen van onze oefenruimte dit zéér moeilijk maken. We zijn beniewd of we ditmaal wél iets presenteerbaars kunnen vastleggen.

24 januri 2003
Onze vaste oefenavond; 't was weer geweldig! In tegenstelling tot de opnames van vorige week... :-(

17 januari 2003
Onze vaste oefenavond; na een week niet geoefend te hebben hadden we er weer véél zin in, en dat was te merken. Zonder enig probleem vier uren doorgespeeld en wat opnames gemaakt. Als de opnames gelukt zijn zullen weer enkele van onze nieuwe nummers op deze website te beluisteren zijn dus houd de pagina Repertoire in de gaten!

10 januari 2003
Gisteravond als eerste band in de voorrondes van de Kleine Prijs van Baarn gespeeld en ondanks het belabberde geluidsmanagement hebben we onze vijf nummers op de voor ERASER bekende luisterrijke en professionele wijze ten gehore gebracht. Maar het gebrek aan zéér jonge oestrogenen heeft ertoe geleid dat we niet zijn geselecteerd voor de Kleine Prijs... ;-) De agenda staat dus weer open voor andere optredens!

3 januari 2003
Onze vaste oefenavond; iedereen was weer beter én iedereen had al z'n vingers nog dus het was weer oefenavond zoals die hoort te zijn. Hard en strak dus goed. Hoewel...bij het maken van wat opnames blijkt het microfoontje van de nieuwe laptop nóg gevoeliger te zijn dan die van de vorige dus de opnames zullen nog even op zich laten wachten. Maar aanstaande donderdag gaat het -in iéder geval muziektechnisch- helemaal goed komen!

1 januari 2003
Vanaf deze plaats wensen wij iedereen EEN GELUKKIG, VOORSPOEDIG EN ZÉÉR MUZIKAAL 2003 en dan in het bijzonder onze fans, de vaste bezoekers, onze invallers Erik van Houten en Rosdom Jessayan en natuurlijk alle 3500 bezoekers van onze website die afgelopen jaar samen zo'n 33.000 pagina's hebben bekeken.

27 decemer 2002
Onze vaste oefenavond; Michelle is nog steeds ziek maar gelukkig was Erik van Houten weer helemaal beter dus heeft hij ons kunnen verblijden met de vocale invulling. De geplande opnames van de laatste nieuwe nummers zijn dus nog niet gemaakt en zullen de nieuwe fragmenten voor de website nog even op zich laten wachten... BTW, staat 9 januari al in jullie agenda? :-)

23 december 2002
We zijn geselecteerd voor de voorrondes van "De Kleine Prijs van Baarn" die weer de voorronde vormt voor "Het Geheim van Utrecht" die weer de vooronde vormt voor "De Grote Prijs van Nederland"... Zie agenda.

20 december 2002
Onze vaste oefenavond; het werd weer een "technische oefenavond". Michelle was ziek en ook Erik van Houten (van de band Haker) kon ons -om lichamelijke redenen- niet verblijden met enig zanggeluid. Gelukkig was Elvira wél in de buurt dus hebben we met haar toch nog wat vocale muziek kunnen maken. We hebben dus weer hard gewerkt aan de techniek en wat geëxperimenteerd met een nieuw intro van Richard.

13 december 2002
Onze vaste oefenavond; ondanks oververmoeidheid heeft Rosdom de Popschool weer op z'n grondvesten doen schudden en de geplande opnames konden we dus ook wel shaken. Het was hem natuurlijk niet aan te rekenen; er waren een paar nieuwe nummers bijgekomen waarin hij zich hélemaal kon laten gaan. "Nothing More To Give" en "Circles Of Civili War" werden dan ook spontaan rúim over de zes-minuten-grens getrokken... Volgende week is Emiel er weer dus misschien kunnen we dan wat fragmenten van onze laatste nummers op de website plaatsen!

6 december 2002
Onze vaste oefenavond; Michelle was er niet in verband met de koopavonden dus we hebben we vanavond flink gewerkt aan een aantal technische aspecten van een paar nummers. Zéér productief! Aan het eind van de avond hebben we nog wel even Elvira op bezoek gehad om een tweetal nummers te zingen, waarmee uiteindelijk ook het gemis van Michelle wat werd verzacht... Volgende week is Michelle er weer "voor 200%" alleen zal Emiel dan worden vervangen door Rosdom.

5 december 2002
- "Héhé...éindelijk weer eens een news update!"
Sorry, maar jullie webmeester vond het hóóg tijd voor wat redesign en dat heeft wat tijd gekost.
- "Oude wijn in nieuwe zakken?"
Nee, dat zeker niet. Het afgelopen halfjaar zijn we (nog) beter, (nog) wijzer en (nog) ouder geworden en de muzikale nadruk is een ietsje verschoven. We denken dan ook dat dit nieuwe design iets beter bij ons past:

Beetje minder heavy, beetje meer emo.
Beetje minder metal, beetje meer mens.

En hebben ook meteen de leesbaarheid van de website aangepakt. We hopen dat jullie nu met nóg meer plezier de website van ERASER bezoeken!

6 september 2002
Onze vaste oefenavond; rustige oefenavond gehad zodat het kort repertoire voor het optreden in de Kelder goed kon worden voorbereid. Wel heeft zich bij een aantal van ons enkele ernstige aanvallen van emotionele verkramping voorgedaan want "Circles of Civil War" wordt steeds mooier... Ook gaan we binnenkort weer in eigen beheer een aantal opnames maken dus blijf de site in de gaten houden!

30 augustus 2002
Onze vaste oefenavond; weer lekker geoefend, met name een speciaal daartoe opgesteld kort repertoire voor het aankomende optreden op 29 september in De Kelder.

19 juli 2002
Onze vaste oefenavond; veel bezoek, decibellen en weer hard bezig geweest met Circles Of Civil War; we zijn er bíjna! Het was alweer de laatste oefenavond van dit seizoen omdat de Popschool tijdens de zomervakantie sluit maar gelukkig heeft Richard familiebanden binnen de Popschool dus misschien valt er wat te regelen zodat we geen afkickverschijnselen krijgen.

12 juli 2002
Onze vaste oefenavond; gewoon een avondje lekker gespeeld. Niets bijzonders dus, behalve dat er niet veel bezoek was... ;-)

5 juli 2002
Onze vaste oefenavond; weer veel bezoek, inclusief de nieuwste fan van Michelle. Na een rondje vast repertoire ook weer bezig geweest met het nieuwe nummer "Circles of Civil War" wat door de eerder genoemde ritmische wisselingen niet zo snel klaar zal zijn als de andere eigen nummers.

28 juni 2002
Onze vaste oefenavond; nadat we gisteravond bij Richard thuis een begin hebben gemaakt met het nieuwe nummer "Circles of Civil War" hebben we dit na een rondje vast repertoire verder uitgewerkt. De wisselingen tussen een slepende 6/8 en een pro-actieve 4/4 zijn niet eenvoudig maar zullen garant staan voor (wéér!) een -voor ERASER inmiddels stereotype- nummer in de categorie "melodieuze rock". Véél enthousiaste bezoekers deze avond!

23 juni 2002
Na het succesvolle optreden van Michelle op het Poortersfestival als naspel nog even een extra middagje lekker gespeeld op de BAM, nu met onze vaste invaldrummer Rosdom.

22 juni 2002
Het optreden van Michelle op het Poortersfestival in Amersfoort was een groot succes! Voor enkele duizenden liefhebbers van klassieke muziek heeft zij op emotievolle wijze het nummer "Brazen (Weep)" van Skunk Anansie ten gehore gebracht. Ga naar de website van het Poortersfestival voor meer info. Of klik de video-impressies 1HighQuality/1LowQuality, 2HQ/2LQ en 3HQ/3LQ. Natuurlijk zijn ook enkele foto's op de website geplaatst.

21 juni 2002
Onze vaste oefenavond; samen weer lekker bezig geweest! Ook onze vaste gastzanger Erik (van HAKER) was weer van de partij omdat Michelle haar stem moest sparen voor morgen; haar optreden op het Poortersfestival!

19 juni 2002
Michelle was vanavond weer op televisie te bewonderen! Het programma Lava van Net 9 (regionale tv-zender Utrecht) liet een reportage zien van haar voorbereidingen als "Masterclass-talent" -onder leiding van Julia Lo'ko (ex-Mai Tai) en Mildred Douglas (Mai Tai en JAM)- op het Poortersfestival alwaar zij aanstaande zaterdag op zal treden.

14 juni 2002
Onze vaste oefenavond; de band was weer volledig dus we hebben een warme, dampende rockavond gehad. Onder de vaste ploeg bezoekers was ook Erik (van de band HAKER) weer aanwezig die het laatste halfuur van Michelle overnam in verband met een verkoudheid.

13 juni 2002
Weer een paar minieme foutjes opgelost en de het zéér verslavende spel Ur-Eraser toegevoegd. Probeer maar eens alle bandleden te "erasen" of meer dan 300 punten te krijgen!

7 juni 2002
Onze vaste oefenavond; onze gast-zanger Erik van Houten (van de band Haker) heeft vanavond voor Michelle ingevallen en naast het standaard repertoire te hebben doorgewerkt hebben we een begin gemaakt aan een nieuw nummer "Circles Of Civil War".

3 juni 2002
De website is (weer) flink gewijzigd. Omdat we vonden dat iedereen zonder enig probleem onze website zouden moeten kunnen raadplegen werd in de vorige versies van de website geen geavanceerde code of vreemde dingen gebruikt. Maar omdat dit ons ook beperkte in design en andere mogelijkheden hebben we toch een paar geavanceerde dingen toegepast.

31 mei 2002
Onze vaste oefenavond; in verband met de afwezigheid van Emiel heeft Rosdom vanavond gedrumd en hij had er zin in. Tijdens het doorwerken van het repertoire zagen we dan ook met enige regelmaat gebroken drumsticks door de oefenruimte vliegen...

28 mei 2002
De menustructuur van de site bleek niet voor iedereen even duidelijk te zijn, vandaar dat die is aangepast en links en rechts wat knoppen zijn toegevoegd. Ook zal eerdaags de pagina met songteksten van eigen nummers worden geplaatst.

24 mei 2002
Onze vaste oefenavond; na een rustige week een bijzonder rustige oefenavond zonder fans en toeschouwers. Repertoire doorgewerkt en met name de perfectionering van de dynamiek.

18 mei 2002
Onze vaste oefenavond; na een week te hebben overgeslagen hadden we er véél zin in! In het bijzijn van enkele fans het repertoire doorgewerkt.

14 mei 2002
YESSS! De website is eindelijk klaar! Inmiddels zijn alle onderdelen van het interactieve gedeelte van de website geprogrammeerd, gedebugged, getest en gecorrigeerd. We hopen dan ook dat jullie véél gebruik maken van de mogelijkheden! Mochten onverhoopt toch nog problemen optreden meldt dit dan direct aan John, onze webmaster.

10 mei 2002
De pagina Foto's is niet meer onder constructie en geplaatst met de meest recente foto's.

8 mei 2002
Na enkele dagen testen (veelvuldig onderbroken door mensen die ondanks allerlei errors ABSOLUUT niet konden/wilden wachten met het plaatsen van hun complimenten) is nu ook het Guestbook operationeel. Dit nieuwe onderdeel is nog maar één van de dingen die op het interactieve deel van de website komen! En voor de eventuele bezoekers: aanstaande VRIJDAG 10 MEI oefenen wij NIET!

5 mei 2002
De pagina Repertoire inclusief enkele MP3's geplaatst en Agenda aangepast.

3 mei 2002
Onze vaste oefenavond; repertoire doorgewerkt en begonnen met (weer!) een nieuw eigen nummer. Daarnaast hebben we unaniem besloten een gastenboek op de website te plaatsen (thanx2 Orely!) en John heeft een uniek en gewaagd interactief idee voorgesteld. Houdt de website dus in de gaten!

30 april 2002
Nog maar 9 dagen online en de website is nog slechts in een gebrekkige opstartfase maar tóch al 189 bezoekers gehad op www.eraser.nl, die in totaal 1085 pagina's hebben geraadpleegd! Voor de sceptici; de statistieken van deze website zijn gewoon openbaar en benaderbaar via de pagina Info en worden bijgehouden door onze hosting provider.

27 april 2002
Naar aanleiding van het uitvallen van een andere band, een kort optreden gedaan op het privéfeest van Emiel en Orely in zwembad Bloemendal te Nijkerk. Zowel het optreden, de gratis drank als de sateetjes waren een groot succes! 't Zal nu ook duidelijk zijn welke band volgend jaar de eerste keus zal zijn... :-)

26 april 2002
Onze vaste oefenavond;
onderzoek van Rosdom en de leiding van de Popschool heeft geleid tot een nieuwe opstelling van instrumenten, versterkers en speakers en heeft het geluidsniveau ernorm verbeterd! Omdat Emiel voorbereidingen moest treffen heeft onze inval-drummer Rosdom vanavond achter een gordijn de maat aangegeven.

21 april 2002
Eerste, zéér rudimentaire versie van de website door John geupload.

19 april 2002
Onze vaste oefenavond; het repertoire doorgewerkt en tegelijkertijd het maximum vermogen en uithoudingsvermogen van de versterkers en speakers uitgebreid -maar vooral vakkundig!- getest.

12 april 2002
Onze vaste oefenavond; het repertoire doorgewerkt en "This is how you remind me" van Nickelback uitgewerkt en na de oefensessies hebben we de opnames van een eerdere oefensessie geëvalueerd.

10 april 2002
Aanvraag voor het registreren van WWW.ERASER.NL ingestuurd.