Tijdens een slechte periode in hun leven, besloten Richard en Erik iets te ondernemen om de depressies te boven te komen. Zij deelden dezelfde interesse in het maken van muziek en zij besloten wat te gaan investeren in instrumenten en andere apparatuur. In 1998 werd de stap genomen aansluiting te vinden met andere muzikanten om een band te starten. Na veel zoeken en selecteren werden zanger, drummer en toetsenist gevonden en aldus werd daarmee de formatie PEGASUS geboren. Over het algemeen speelden zij heavy metal covers van onder andere Metallica en een paar eigen nummers.

PEGASUS

Deze formatie had in 1999 en 2000 echter veel wisselingen van muzikanten; een vaak terugkerend probleem van veel bands. Dit weerhielden Richard en Erik er echter niet van om gewoon stug door te zetten. Na een periode waarin zo veel muzikanten en geluidsopnames van oefensessies waren "gewist", werd dan ook besloten de bandnaam te wijzigen in de meer toepasselijke naam ERASER en een schone start te maken.

En zoals specifieke benamingen vaak tot interessante paradoxen leiden, gaat het vanaf dat moment steeds beter. Zo krijgt ERASER in 2000 een vaste accommodatie in de Popschool (voorheen BAM) te Amersfoort waarin elke vrijdagavond van 19:00 tot 23:00 uur geoefend wordt. De muzikanten zijn zéér gemotiveerd, de samenstelling is constant, er komen steeds meer eigen nummers en de kwaliteit is nog steeds stijgende. Zo is ERASER veranderd in een band met veel plezier, inzet en voldoening en die zijn naam zéker géén eer aan doet.

ERASER is een band die bestaat uit zeer verschillende, bijzondere persoonlijkheden die vol emotie en overgave het publiek wil doen genieten van diepzinnige teksten, melodieuze klanken, tempowisselingen en powerreeksen, vaak met een commercieel tintje. Kort gezegd: "emo-rock" uit Amersfoort.